گردش کار مصرف محتوا: لیست کردن لینکها به کمک Raindrop
محتوای روی وب همیشه متنی نیست، گاهی میخواهیم لینکی رو ذخیره کنیم. سرویس Raindrop رو در این نوشته در گردش کار محتوا بررسی میکنیم.
در نوشته قبلی مربوط به گردش کار مصرف محتوا از Matter نوشتم و اینکه چطور برای مصرف محتوای وبلاگها و خبرنامهها ازش استفاده میکنم.

اونجا گفتم که Matter مشابه سرویسهای رقیبش یک افزونه مرورگر داره که خیلی راحت میشه محتوای وب رو فرستاد برای مطالعه بعدی. روی موبایل هم اپلیکیشن موبایلی داره که به راحتی میتونید محتوا رو از داخل مرورگر موبایل بهش ارسال کنید. اما همیشه محتوای ما یک مقاله نیست.
ذخیره کردن لینکها
نرمافزار Matter در گردش کار محتوای من بیشتر برای جاهایی که مشترکشون هستم استفاده میشه مثل وبلاگها و خبرنامهها. البته گاهی مطالبی که توی وب پیدا میکنم رو هم مستقیم به Matter میفرستم اما به صورت معمول گام اول پردازش اطلاعات روی وب برای من ذخیره کردن لینکشون در یک سرویس مدیریت bookmark هست.
سرویسی که من ازش استفاده میکنم Raindrop.io است. پیش پردازش هر محتوایی در وب که یک لینک داره توی این سرویس انجام میشه. این سرویس هم یک افزونه داره که به مرورگر اضافه میشه و به راحتی میتونید هر لینکی رو براش بفرستید.
همچنین اپ موبایل و دسکتاپ داره و میتونید هر لینکی از موبایل رو هم به راحتی از طریق Share Menu براش ارسال کنید.
وقتی لینکی رو در Raindrop ذخیره میکنید، میتونید توضیحات و تگ و دستهبندی براش مشخص کنید. این چیزیه که من خیلی ازش استفاده میکنم.
استفادههای من از Raindrop
من برای موارد مختلفی از Raindrop استفاده میکنم. چند موردش رو با هم مرور کنیم:
- لیست فیلمها: وقتی جایی فیلمی بهم پیشنهاد میشه معمولاً لینک IMDB اون فیلم رو در یک لیست فیلم در Raindrop ذخیره میکنم.
در کنار لینک فیلم، یک تگ هم مشخص کننده زمان فیلم هست رو اضافه میکنم. این چه کاربردی داره؟ وقتی وقت آزادی دارم که میخوام به تماشای فیلم اختصاص بدم، بر اساس زمانی که دارم انتخاب میکنم کدوم فیلم رو ببینم. مثلاً اگر ۲ ساعت زمان داشته باشم، از بین فیلمهای ۲ ساعت و کمتر انتخاب میکنم.
همچنین یک تگ جداگانه برای فیلمهای مستند درست کردم که بتونم از فیلمهای داستانی جداشون کنم.

- لیست کتابها: همون کاری که برای لیست فیلمها انجام دادم رو برای لیست کتابهایی که این طرف و اون طرف در موردشون میشنوم هم پیاده کردم و لینک آمازون اونها رو نگه میدارم.
- لیست خرید/آرزوها: لیستی از اقلامی که دوست دارم برای خودم یا خانواده بخرم رو در اینجا نگه میدارم. لینک به سایت فروشنده. اینجا هم میتونید تگ قیمت بگذارید مثلاً برای یک میلیون تومان از 1M استفاده کنید یا برای ۲۰۰ هزار تومان از 200K و خب هر وقت نیاز هست بر حسب بودجهای که دارید تصمیم بگیرید. همچنین میتونید برای اعضای مختلف خانواده تگهای مختلفی قرار بدید.
- لیست پروژههای گیتهاب: قبلاً مدتی از خود گیتهاب استفاده میکردم. با توجه به اینکه گیتهاب قابلیت دستهبندی پروژههای ستارهدار رو اضافه کرده بود ولی الان همه رو منتقل کردم به Raindrop.
- لیست ایدهها: گاهی وقتها یک لینک رو میبینی و یک ایدهای توی ذهنت شکل میگیره. من این مدل لینکها رو به لیست ایدهها اضافه میکنم
- و ...
شما هم میتونید بر حسب نیاز خودتون لینکها رو دستهبندی کنید. اگر پلن تجاری Raindrop رو خریداری کنید، یک قابلیت دیگه هم بهتون میده که بسیار جالبه: لینک رو براتون آرشیو میکنه درست مشابه Web Archive
قابلیتهای دیگهای هم هست که بعضیشون حتی در پلن رایگان هم در دسترس هستند. مثلاً میتونید پیشنمایش لینک رو در خود اپ ببینید یا روی متن پیشنمایش، هایلایت کنید (قابل دسترس در نسخه رایگان) یا یادداشت بردارید (قابل دسترس در نسخه پولی). لینکهای تکراری یا شکسته (broken links) رو تشخصی میده و امکانات بسیار خوبی برای یکپارچگی با سرویسهای دیگه و ایجاد اتوماسیون داره.
حرف آخر
اپ Raindrop ویژگیهای بسیار خوبی داره اما یک نکته هست که در موردش باید آگاه باشید. شرکت پشت این سرویس، یک مجموعه روسی است. بنابراین در مورد اطلاعاتی که در این سرویس ذخیره میکنید این مساله رو مد نظر قرار بدید که شیوه برخورد با این اطلاعات تابع قوانین روسیه است هر چند شخص سازنده در مورد حریم شخصی توضیحات شفافی داده است.