جمعه‌های ایمن: شناسایی و امن کردن حساب‌های کاربری اصلی

حساب‌های کاربری اصلی و پر استفاده خودتون رو لیست و شروع به امن کردن اون‌ها کنید.

همونطور که می‌دونید جمعه‌ها در نوشته‌هایی زیر عنوان کلی «جمعه‌های ایمن» از موارد مرتبط با ایمنی در زندگی روزمره و زندگی دیجیتال می‌نویسم. چرا جمعه؟ چون جمعه‌ها در ایران تعطیله و فرصتی است برای رسیدگی به کارهای این چنینی.

این جمعه پیشنهاد من اینه که حساب‌های کاربری اصلی خودتون رو شناسایی و امن کنید.

پیشتر اشاره کردم سال نو فرصت مناسبی برای کلمات عبور جدیده.

سال نو، کلمه عبور نو
وقتشه کلمه عبورهای قدیمی رو عوض کنید

حساب‌های کاربری اصلی

ابتدا باید حساب‌های کاربری اصلی رو شناسایی کنید. بعضی حساب‌های کاربری مثل گوگل حساب‌های مرجع هستند که علاوه بر ایمیل، برای ثبت تلفن همراه یا ثبت‌نام در سایت‌های مختلف هم استفاده شدند. بنابراین گوگل حتماً یکی از گزینه‌ها برای حساب اصلی است. پیشتر در یکی از نوشته‌های جمعه‌های ایمن از مورد لزوم توجه به حریم شخصی در گوگل گفتم.

جمعه‌های ایمن: روز بازبینی حریم شخصی گوگل
تنظیمات حریم شخصی حساب کاربری گوگل رو مرور کنیم

دیگه چه حساب‌های کاربری رو می‌تونید به عنوان حساب کاربری اصلی بشناسید؟ حساب‌هایی که اطلاعات هویتی شما رو دارند مثلاً دسترسی اینترنت بانک یا خدمات دولتی. یا حساب‌های کاربری که برای کسب و کار یا حضور آنلاین شما پر استفاده هستند مثلاً اینستاگرام یا توییتر.

افزایش امنیت حساب‌های کاربری اصلی

برای افزایش امنیت حساب‌ها، یکی از اولین کارها انتخاب کلمه عبور امنه. پیشتر نکاتی رو در انتخاب کلمات عبور گفتم که از اینجا می‌تونید بخونید.

نکاتی درباره کلمات عبور
نکات جانبی درباره کار با کلمات عبور

توی اون پست یکی از توصیه‌ها استفاده از Password Managerها بود. به جز مزایای عمومی استفاده از Password Managerها یکی از خوبی‌های این نرم‌افزارها ثبت زمان تغییر کلمات عبوره که کمک می‌کنه بتونید در بازه‌های زمانی مناسب کلمه عبور جدید انتخاب کنید. لزومی به استفاده از سرویس‌های ابری نیست و می‌تونید از نمونه‌های آفلاین مثل KeePass استفاده کنید.

کار دیگه‌ای که در افزایش امنیت می‌تونید انجام بدید، اضافه کردن یک روش دیگه برای احراز هویت علاوه بر کلمه عبوره. البته دقت کنید که از مدل «دریافت پیامک» استفاده نکنید.

پیامک، امن نیست به خصوص برای احراز هویت دو عاملی و ارسال اطلاعات حساس
به جای پیامک از چه جایگزین‌هایی برای احراز هویت دو عاملی و ارسال اطلاعات حساس استفاده کنیم؟

اگر سراغ روش احراز هویت دو مرحله‌ای می‌رید حتماً کدهایی که به عنوان «کد Backup» به شما ارائه می‌شه رو دریافت و در جای امنی نگهداری کنید.