برنامه‌نویسی برای عملیات CRUD در لیست‌های شیرپوینت

برای افزودن، ویرایش، حذف و مشاهده اطلاعات لیست‌های شیرپوینت به کمک کدنویسی چه نکاتی را باید در نظر گرفت؟

افزودن اطلاعات به لیست شیرپوینت

برای افزودن اطلاعات به لیست شیرپوینت از کدی مانند کد زیر استفاده می‌کنیم. در این کد هم همان‌طور که مشاهده می‌کنید بحث استفاده از display name ستون‌ها مطرح است. در کد زیر لیستی داریم که دو ستون Title و Birthday دارد و با کد به آن‌ها مقدار داده‌ایم.

در کد بالا نکته قابل توجه اول در خط 6 است جایی که ابتدا یک شی از کلاس SPListItem ایجاد کرده‌ایم. این شی را با متد Add مقدار داده‌ایم که ممکن است کمی گیج کننده به نظر برسد. واقعیت این است که چون ساختار یک آیتم لیست شیرپوینت می‌تواند به شکل‌های گوناگونی باشد (ستون‌های متفاوتی داشته باشد) استفاده از متد Add کمک می‌کند تا ساختار مربوط به آیتم این لیست خاص (MyList) در شی item در حافظه ایجاد شود. بعداً و مثلاً در خط 7 می‌توانید ستون‌های مختلف این ساختار را مقداردهی کنید.
در خط 9 هم برای ذخیره کردن شی ایجاد شده در حافظه از متد Update استفاده می‌کنیم. از این متد برای ویرایش هم که در ادامه به آن اشاره می‌شود استفاده خواهیم کرد.

خواندن آیتم‌های لیست شیرپوینت

جهت خواندن آیتم‌های لیست شیرپوینت باید ابتدا آیتم‌های مورد نظر را مشخص کنیم. یک راه استفاده از روش زیر است که تمام آیتم‌های یک لیست را برمی‌گرداند.

در دنیای واقعی ما باید آیتم‌های مورد نظرمان را پیدا کنیم. برای دریافت یک آیتم خاص از متد GetItemById می‌توانیم استفاده کنیم. راه دیگری هم وجود دارد که استفاده از کوئری‌های CAML است که در مطلب دیگری به آن خواهم پرداخت.

در کد بالا آیتمی با شناسه 5 را دریافت کرده و محتوای ستون Title آن را در کنسول نوشته‌ایم.

به روز رسانی آیتم‌های لیست شیرپوینت

برای به روز رسانی ابتدا باید آیتم را دریافت و سپس ستون‌های آن را مقداردهی کنیم. مانند مثال زیر:

در مثال بالا آیتمی با شناسه 5 را دریافت و ستون Title آن را به عبارت جدیدی تغییر داده‌ایم. همانطور که مشاهده می‌کنید باز هم از متد Update استفاده کرده‌ایم.

تفاوت Update و SystemUpdate

در خط 8 کد بالا از متد update استفاده کرده‌ایم. یک گزینه دیگر استفاده از متد SystemUpdate است. این دو متد تفاوتی اساسی با هم دارند. به صورت کلی در شیرپوینت هر زمان شما آیتمی را اضافه یا ویرایش می‌کنید چند ستون سیستمی مقدار می‌گیرند. ستون‌هایی مثل ایجاد کننده، ویرایش کننده،‌ تاریخ ایجاد، تاریخ آخرین ویرایش. اگر از متد Update استفاده کنید این ستون‌ها مقدار خواهند گرفت و اگر از متد SystemUpdate استفاده کنید مقدار قبلی این ستون‌ها تغییری نمی‌کند. در واقع می‌توانید آیتمی را ویرایش کنید بدون اینکه مثلاً ستون تاریخ ویرایش آن تغییر کند.

تایید آیتم‌های لیست شیرپوینت با برنامه‌نویسی

در بعضی لیست‌های شیرپوینت ممکن است پروسه تایید اطلاعات فعال شده باشد. در این جریان هر آیتم می‌تواند شامل سه وضعیت تایید شده، رد شده یا معلق باشد. چنانچه بخواهیم آیتمی را تایید کنیم از کد زیر می‌توان استفاده کرد. در واقع تایید هم نوعی ویرایش ستون در لیست شیرپوینت است.

حذف آیتم‌ها از لیست شیرپوینت

برای حذف با برنامه‌نویسی بعد از دریافت آیتم، خیلی راحت می‌توانیم از متد Delete استفاده کنیم و نیازی به استفاده از متد Update نیست. مانند مثال زیر:

در نوشته‌های بعدی مثال‌های کاربردی‌تری از استفاده object model شیرپوینت را با هم بررسی خواهیم کرد.