تماس گرفتند و گفتند توییتها را حذف کنید
شیوههای جدید محدودیت برای محتوای آنلاین برای فعالین داخل ایران
قبلاً در نوشتهای درباره چالشهایی که حفظ محتوا و تاریخچه رویدادها و نظرات افراد در شبکههای اجتماعی رو تهدید میکنه صحبت کردم.

در ماههای اخیر، افراد مختلفی از جمله خودم تماسهایی داشتند با درخواست مشخص: «حذف توییت یا ...» که اون سه نقطه برای هر کسی احتمالاً متفاوت بوده. حتی احتمالاً لحن تماسها هم برای افراد مختلف متفاوت بوده. این یک چالش جدی است. این توییت رو دیدم، به نظرم این تماسهای تلفنی محدود نخواهد ماند و متاسفانه دیر یا زود گریبان افرادی که داخل ایران با اسم واقعی مینویسند را خواهد گرفت.
تماس گرفتند و گفتند همه توییتهای مربوط به بحران گاز باید برداشته شود.
— سيامک قاسمى (@SiamakGhassemi) January 14, 2023
پیام دریافت شد و همه توییتها پاک شد. ادامه شرایط، تماس ها و احضارهای ماههای گذشته از توان من خارج است و برای اینکه دوباره مجبور به پاک کردن چیزی نشوم، ترجیح میدهم مدتی سکوت کنم.
بدرود
به جز این تماسها، مساله دیگری که ظاهراً در اینستاگرام دیده میشه، انتشار همزمان متنهای مشابه است که علاوه بر استوری و پست، به صورت هایلایت در حساب کاربری بعضی اینفلوئنسرهای داخل ایران قرار گرفتند و حاوی متنهای مورد نظر مراجع حاکمیتی هستند.
اعمال نظارت نرمافزاری
نظارت بر محتوا اما در سرویسهای داخلی میتونه مسیر کاملاً متفاوتی رو بره. وقتی شما به محتوا دسترسی داشته باشید، میتونید حتی بدون نیاز به تماس تلفنی، محتوا رو در هر سطحی از پلتفرمها پیش، در حین یا بعد از وایرال شدن حذف کنید. پیشتر که در توییتر فعال بودم خلاصهای از داستان مهندس نرمافزار چینی فعال در سیستم سانسور چین رو از این مقاله گفتم که آخرش گفته میشه اگر پلتفرمهای چینی میتونستند جلوی سانسور دولتی بایستند و هشدارهای دکتر Li Wenliang درباره کرونا رو حفظ میکردند شاید میلیونها زندگی نجات پیدا کرده بودند.

من بیشتر از این چیزی نمیگم. این نوشته هم صرفاً برای آشنایی با شیوههای سنتی و صنعتی محدودیت برای محتوای آنلاین بود. این سکوتهای تحمیلی (مانند مورد دکتر لی ونلیانگ) هم تاثیری بر واقعیت بیرونی که در جریانه نداره.